احتمال شیوع تب کریمه کنگو در جنوب کشور/فراهم‌سازی شرایط واردات دام پرواری از ۷ کشور

رییس سازمان دامپزشکی کشور از فراهم سازی شرایط واردات دام پرواری از هفت کشور خبرداد و گفت: با توجه به بارش‌ های استان‌های جنوبی کشور احتمال شیوع بیماری های دامی از جمله تب کریمه کنگو وجود دارد.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، مجتبی نوروزی در نشست خبری درباره فواصل و حریم‌های بهداشتی مراکز تولیدی و صنایع وابسته دام، طیور و آبزیان در خصوص وضعیت بیماری تب برفکی در کشور افزود: از ابتدای سال تاکنون سه نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که منجر به فوت یک نفر از آنها شده است.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این بیماری در استان سیستان و بلوچستان دیده شده، اظهار داشت: با توجه به گرم شدن هوا و بارش های شدید و بروز سیل، احتمال طغیان بیماری ها و ازدیاد کنه ها وجود دارد، بنابراین تولیدکنندگان از دست زدن به کنه ها و خون دام به طور جدی خودداری کنند البته امسال نسبت به سال گذشته شاهد کاهش ۴۰ درصدی موارد ابتلا هستیم.

نوروزی در خصوص واردات دام پرواری تصریح کرد: اکنون محصولات دامی از قفقاز، روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا و نیوزلند وارد می شود و در صورتی که برزیل مستندات لازم را ارائه دهد شرایط برای واردات دام از این کشور نیز فراهم می شود. اکنون واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود که در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و پس از سمپاشی و سایر فرایندهای بهداشتی دام ها ذبح می شوند.

رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور نیز گفت: طبق گزارش های سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور هفت کیلوگرم بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ اندکی کاهش یافته اما این رقم به مصرف گوشت سفید از جمله گوشت مرغ اضافه شده است.

وی درباره مجوز صادرات دام از کشور افزود: اکنون کشور برای تامین گوشت قرمز نیازمند دام است بنابراین هیچ مجوزی برای صادرات دام از کشور صادر نشده است.

نوروزی درباره وضعیت بیماری تب برفکی در کشور اظهار داشت: این بیماری از سال ۱۴۰۲ افزایش معناداری در کشور نداشته و وضعیت به خصوص در استان سیستان و بلوچستان تحت کنترل است.

وی افزود: پیش از این با بیماری تب برفکی در استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی به دلیل واردات دام از مرزهای شمال غرب و غرب کشور و همچنین ترانزیت دام روبرو بودیم که برای کنترل اوضاع ترانزیت دام را ممنوع کرده ایم. اکنون برای مهار بیماری تب برفکی عملیات واکسیناسیون به صورت رایگان انجام می شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی در سازمان دامپزشکی کشور گفت: طی ماه های اخیر بیش از یکهزار تن گوشت مرغ به کشورهای هدف از جمله عراق صادر شده که در صورت افزایش میزان تولید می توانیم این میزان صادرات را به ۳۰۰ هزار تن در سال برسانیم.

وی افزود: برای امکان افزایش صادرات باید دوره‌های پرورش مرغ از چهار دوره به ۶ دوره افزایش یابد. این بدان معناست که در چهار دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه در کشور انجام شود و یا اینکه جوجه ریزی در ۶ دوره صورت بگیرد.

نوروزی با تاکید بر اینکه تولید گوشت مرغ صادرات محور از برنامه های این سازمان است، اظهار داشت: با اجرای این طرح امکان تولید مرغ سایز و نیمچه فراهم می شود به طوری که مرغ پس از ۳۷ تا ۳۸ روز روانه کشتارگاه می شود.

وی گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور مطلوب است به طوری که سال گذشته ۱۳۶ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول صادر شده است.

کد خبر 73084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 13 =